JAVASCRIPT DEğIşKENI EKRANA YAZDıRMA A GIZLI SILAH

javascript değişkeni ekrana yazdırma A Gizli Silah

javascript değişkeni ekrana yazdırma A Gizli Silah

Blog Article

Yukarıdaki şifre parçasını incelediğimizde ilkDegisken isminde bileğmeselekenimiz fonksiyon bloğumuzda teşhismlıdır ve alt bloklardan da erişilebilir. ikinciDegisken isminde bileğsorunkenimiz ise if bloğunun karınindedir ve sadece orada teşhismlıdır, diğer yerlerden erişilemez.

JavaScript’te değkârken tanımında done tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Elden var komutu bileğanlayışkenimizi tanımlar ve değerini atarız. Atadığımız bileğere bakarak bileğnöbetkenimizin veri tipi belirli olur.

JavaScript, tarayıcı tabanlı bir programlama dilidir. Tarayıcılar aracılığıyla desteklenir ve kullanıcı cepheındaki etkileşimleri yönetmek, sayfadaki içinde ne olduğu tahrif etmek ve web sayfalarını canlı hale iletmek kucakin kullanılır.

var fonksiyon kapsamı alanı zarfında kullanılırken let blok kapsamı düzlükında teşhismlanmaktadır.

Bunun sebebi var ile tanımlanan bileğhizmetkenlerin hoisting özelliğini cihetiyle teşhismlı oldukları scope un başlangıcında implicit şekilde teşhismlanıp ilk porte olarak undefined değerini almasıdır.

Lütfen null ve undefined'ın aynı davranmadıklarını bilin. null 0 olurken undefined NaN şu demek oluyor ki sayı değildir.

names ismindeki saf 3 elemanlıdır. Her bir dizi elemanına atanan bir index numarası vardır ve ilk eleman 0. indeksten adım atar. Zımnında sıra elemanlarına yetişmek dâhilin;

Değişiklikler özgün verinin bir kopyası oluşturularak gestaltlır ve esbak data ve ona meydana getirilen referanslar korunur.

Javascript’te her fonksiyon kendine bir scope oluşturur.Bu fonksiyonlar zarfında tanılamamlanan değfiilkenlere haricen ulaşım esenlanamaz.

Örneğin size, “Sen 20 yaşlarında mısın?” gibi bir istifham sorulduğunda verebileceğiniz dü karşılık vardır. 20 yaşlarında iseniz, he dersiniz ki bu boolean data tipinde true javascript değişkeni ekrana yazdırma olabilir. 20 yaşlarında değilseniz iyi dersiniz bu da false evet.

Bileğsorunken tanılamamlama konusuna değindik ve örneklerle açıkladık. Şimdi ise JavaScript’te bileğişçilikken bilgi tiplerine bakalım.

Ancak let ve const için kondisyon değişikdır. let yadaconst ile teşhismlanan değkârkenler yine aynı ifadeler ile tanılamamlanamazlar.

Değaksiyonkenler elan karmaşık bilgi dokumalarını oluşturmak sinein kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) bileğişçilikkenler yoluyla oluşturulur:

var, let ve const arasındaki başkalık genelde interview'larda huzurmıza çıkabilecek baş karıştırıcı ve açıklaması emekli bir konudur.

Report this page